12 Mart 2012 Pazartesi

YUNAN USULÜ MUSAKKA

MALZEMELER,
2 ADET TOPAN PATLICAN
4-5 ADET PATATES
YARIM KİLO KIYMA
4 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
5 DİŞ SARIMSAK
100 GR. TEREYAĞ
750 ML. SÜT
YARIM BARDAK UN
TUZ
KARABİBER
KİMYON
KEKİK
KAŞAR PEYNİRİ

YAPILIŞI,
Şimdi de sizlere yapılışı biraz meşakkatli fakat yemesi son derce keyifli bir tarif vereceğim.
Önce patlıcanları soymadan dik tutarak yarım santim inceliğinde dilimleyelim.
Patatesleri de aynı şekilde (kabuklarını soyarak) dilimleyelim.
Tavada patates ve patlıcanları kızartalım.
Diğer tencerede sarımsak ve soğanları  doğrayıp kıyma ile kavuralım.
Kıymanın rengi değişince domatesleri küp küp doğrayıp ekleyelim.
Domatesler suyunu çekince 1 ölçek tuz,karabiber,kimyon,kekik ilave edelim.
Malzemeleri karıştırıp altını kapatalım.
Son pişirme işlemi olarak beşamel sos yapacağız.
Tereyağını tencerede eritip unu ekleyelim ve kavuralım.
Unun rengi değişince sütü yavaş yavaş ilave edelim ve tel çırpıcı ile karıştırıp sosu kaynatalım.
Kaynadıktan sonra yarım ölçek tuz ve karabiber ilave edip altını kapatalım.
Şimdi de en keyifli ana geldik.
Derin bir fırın kabında en alta patlıcanları dizelim.Üzerine bir sıra da patatesleri dizelim.
Üstüne kıymayı döşeyelim ve kaşık ile yayalım.
Bir sıra patlıcan ve patatesleri tekrar dizelim.
Beşamel sosu da en üste döküp yayalım.
Ve altın vuruş olarak rende kaşarı serpelim ve 200 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
Dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Yanında yardımcı bir yemek isterseniz az yağlı bir makarna tavsiye ederim.








Afiyet olsun..:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder