9 Nisan 2012 Pazartesi

PATATESLİ KEK

MALZEMELER
4 ADET ORTA BOY PATATES
2 ADET ORTA BOY SOĞAN
1 DEMET MAYDANOZ
5 ADET TAZE SOĞAN
4 KAŞIK KREM PEYNİR
3 YUMURTA(1 TANESİNİN SARISI ÜSTÜNE)
1 BARDAK SIVI YAĞ
1 BARDAK YOĞURT
1 ÖLÇEK TUZ
1 ÖLÇEK KURU NANE
1 ÖLÇEK KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI
Merhaba,
Şimdi size vereceğim tarif hem göze hem de damağa hitap eden çok güzel bir tarif.
Siz de birçok benzerini biliyor olabilirsiniz ama bu kadar lezzetlisini eminim yemediniz.
Önce doğrama işlerini halledelim.
Patates ve soğanları küp küp doğrayalım.
Maydanoz ve taze soğanları da ince ince doğrayalım.
Daha sonra bir kabın içinde 2 yumurtayı iyice çırpalım.
Yoğurdu ekleyip yine güzelce çırpalım.
Sonrada kalan diğer malzemelerin hepsini ilave edip karıştıralım.
Genişce bir tepsiyi ya da kabı yağlayıp unlayalım ve malzemeyi kaba dökelim.
Kalan 1 yumurtanın sarısını ayıralım ve kabın içindeki malzemenin üzerine elimizle yayalım.
200-220 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
İşte kekimiz hazır.
karıştırılmış malzeme

üzerine yumurta sarısı sürülmüş malzeme


ve sonuç:)
AFİYET OLSUN!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder