27 Mart 2012 Salı

MİLFÖYLÜ TAVUK

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 ADET KALÇA TAVUK
1 KUTU ÇİĞ KREMA
4 ADET MİLFÖY
1 PAKET MANTAR ÇORBASI

YAPILIŞI
Merhaba,
Şimdi size yapılışı yine çok kolay bir tarifim var.
Önce mantar çorbasını bir tabağa boşaltalım.Tavukları paketinden çıkarıp toz halindeki çorbaya bulayarak tepsiye yerleştirelim.Üzerlerine kremayı eşit bir şekilde gezdirelim.200 derecedeki fırına tepsiyi koyalım.Tavuklar alt üst şekilde hafif üstleri kızarana kadar pişsin.Üstleri hafif kızarınca tepsiyi tezgaha koyup her birinin üzerine bir adet milföy hamurlarını koyalım.Ve tekrar fırına tepsiyi koyalım.hamurlar pişene kadar pişirmeye bırakalım.Milföyler kızarınca tepsiyi çıkartıp servis yapabilirsiniz..Bu arada bir küçük not:tuz ilave etmenize hiç gerek yok.Çünkü çorbanın,kremanın,milföyün ,içindeki tuz yeterli oluyor.
toz halindeki çorbaya bulanmış olan tavuk

üzerlerine krema gezdirilen tavuklar

hafif kızaran tavuklara milföyler konmuş tavuklar

ve sonuç :))

AFİYET OLSUN...:)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder