27 Mart 2012 Salı

KEDİ DİLLİ TATLI

MALZEMELER
KEDİ DİLİ
MEVSİM MEYVASI

KREMASI İÇİN,
YARIM BARDAK MISIR NİŞASTASI
YARIM BARDAK UN
1 BARDAK ŞEKER
1 KG. SÜT
VANİLYA
KİBRİT KUTUSU KADAR MARGARİN

JÖLESİ İÇİN,
1 BARDAK PORTAKAL SUYU
2 BARDAK SU
YARIM BARDAK NİŞASTA
1 BARDAK ŞEKER

YAPILIŞI,
Merhaba,
Bugün yine çok hafif bir tatlı tarifim var sizlere..
Sıcak yaz akşamlarında içinizi serinletecek :)
Bu tatlıyı 2 aşamalı olarak düşünün.Önce krema yapma işi sonra da jöle yapma işi olarak.
Öncelikle bir tencereye krema malzemelerini koyalım.En son sütü koyarsanız daha iyi olur.Bir çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirelim.Eğer topaklanma gibi bir sorun yaşarsanız blender imdadınıza yetişir:))
Çırpma teli kullanırsanız homojen bir şekilde pişirirsiniz.
Krema kaynadıktan sonra birkaç dakika daha karıştırarak pişirelim.
kedi dilini krema piştikten sonra ıslatıp dizelim.önceden yaparsanız kedi dilleri dağılıyor.





Altını kapadıktan sonra hızlı bir şekilde kedi dillerini bir kap içindeki suya batırarak tepsiye dizelim.
Üzerine kremayı dökelim.
Kremanın yoğun sıcaklığı kaybolana kadar meyvaları dilimleyelim. Ben muz kullandım.Siz isterseniz çilek,kivi,elma,portakal.. kullanabilirsiniz.İnce dilimlemeye dikkat edin.
Meyvaları kremanın üzerine dizelim.Soğumaya bırakalım.
Başka bir tencerede jöleyi yapalım.
Jöle malzemelerini tencereye koyalım ve yine çırpma teli ile pişirelim.Kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Ve kremanın üzerine dökelim.
Soğumaya bırakalım.Tamamen soğuyunca buzdolabına koyalım.En az 3-4 saat dolapta kalmalı.
Bir gün önceden yaparsanız daha da lezzetli olacaktır.

Dilimleyip servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN.......



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder