10 Mart 2012 Cumartesi

FIRINDA SEBZELİ TAVUK

MALZEMELER;
4 PARÇA TAVUK GÖĞSÜ
250 GR. MANTAR
1 SOĞAN
2 KABAK
2 KIRMIZI BİBER
BİR TUTAM MAYDANOZ,DEREOTU,TAZE NANE
50 GR.MARGARİN
500 ML. SÜT
1 FİNCAN UN
TUZ
KARABİBER
KİMYON
AZ ZEYTİNYAĞI
KAŞAR PEYNİRİ

YAPILIŞI,
TAVUK ETLERİNİ JÜLYEN DOĞRAYALIM TAVAYA ATALIM.
AZ ZEYTİNYAĞI İLE SOTELEN TAVUKLAR SUYUNU ÇEKİNCE DOĞRANAN MANTARLARI İLAVE EDELİM VE SOTELEYELİM.
EN SON AY ŞEKLİNDE DOĞRANAN SOĞANI İLAVE EDELİM VE SOTELEMEYE DEVAM EDELİM
BİR ÖLÇEK TUZ EKLEYELİM
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER VE KİMYON İLAVE EDELİM VE MALZEMELERİ KARIŞTIRIP ALTINI KAPATALIM.
DERİN BİR FIRIN KABINA ALALIM
DİĞER TAVADA JÜLYEN DOĞRANMIŞ KIRMIZI BİBERLERİ AZ ZEYTİNYAĞI İLE SOTELEYELİM.
DAHA SONRA ÜZERİNE YİNE JÜLYEN DOĞRANMIŞ KABAKLARI İLAVE EDELİM
KABAKLARI ALDANTE KIVAMINDA SOTE EDELİM
YARIM ÖLÇEK TUZ EKLEYİP  ALTINI KAPATALIM.
BU MALZEMEYİ DE FIRIN KABINA İLAVE EDELİM.
KARIŞTIRALIM.
ÜZERİNE İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ DEREOTU TAZE NANEYİ DE SERPELİM.
BİR TENCEREDE MARGARİNİ ERİTELİM
UNU EKLEYELİM
KARIŞTIRARAK UNU KAVURALIM.RENGİ KAHVERENGİ OLANA DEK KARIŞTIRALIM
SÜTÜ İNCE İNCE AKITARAK VE TEL ÇIRPICI İLE HIZLI KARIŞTIRARAK BEŞAMEL SOS ELDE EDLİM.
KAYNAYINCA YARIM ÖLÇEK TUZ VE 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBERİ EKLEYİP ALTINI KAPATALIM.
SOSU FIRIN KABINDAKİ MALZEMENİN ÜZERİNE GEZDİREREK DÖKELİM.
EN SON KAŞAR PEYNİRİ RENDESİNİ DE SERPELİM VE FIRINDA 190-200 DERCEDE PEYNİRLER KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
KARE KARE KESİP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
YANINDA DA SADE HAZIRLAYACAĞINIZ MAKARNA ÇOK YAKIŞIR.






AFİYET OLSUN....:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder