18 Mart 2012 Pazar

KAYRAK

MALZEMELER
250 GR. MARGARİN
2 YUMURTA
3/4 BARDAK(1 BARDAKTAN İKİ PARMAK AZ)ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI SÜT
5 SU BARDAĞI UN
1 SU BADAĞI İRİ KIYILMIŞ CEVİZ
BİTTER ÇİKOLATA

YAPILIŞI
Merhaba,
Bugün sizlere gerçek ismini hiç bilmediğimiz, ismi  bize annneannemden yadigar kalan bir kurabiye tarifi vereceğim.:)
Öncelikle margarini bir tavada eritmeye başlayalım.
Margarin erirken bir kapta yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
Eriyen margarini ve sütü ilave edelim ve çırpalım.
Un ve cevizi ilave edince bilek gücü gerekecek:)
İyice bütün malzemeyi yoğurduktan sonra tezgahın üzerinde güzel bir rulo yapalım ve streç filme sarıp buzdolabına koyalım.
Güzel hamurumuz orada 2 saat bekleyecek..
Burada şöyle bir açıklama yapmam gerek.
Eğer bu kurabiyeyi biraz daha kıtır kıtır yemek isterseniz ununu fazlalaştırıp yani 6 bardak un koyarak ve fırında
daha fazla pişirerek (neredeyse kenarları yanık olacak kadar fazla) bu kurabiyeyi kıtır kıtır yiyebilirsiniz.
Ben görebilmeniz için 2 çeşit hamuru da yaptım.resimlerden takip edebilirsiniz.
Hamuru 2 saat sonra dolaptan alıp bıçak ile bir parmak kalınlığında dilimler kesip yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizip 200 derece fırında altı ve üstü  pembeleşene kadar pişirebilirsiniz.
Soğuduktan sonra bitter çikolatayı benmari usulu eritip üzerlerine bir çay kaşığı yardımıyla sürelim.
hamurun yoğurulduktan sonra rulo yapılmış hali






daha azla unla daha fazla pişmiş olan kurabiyeler
AFİYET OLSUN..:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder