15 Mart 2012 Perşembe

ÇITIR BÖREK


MALZEMELER
2 BAĞ ISPANAK
4 ADET YUFKA
250 GR. TATLI LOR
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
KİMYON
KIRMIZI BİBER

MERHABA,
Bugün sizlere yapılışı çok zaman almayan bir börek tarifi vereceğim.
Ispanağı yıkamak dışında zamanınızı alacak pek bir şey yok :))
Ispanakları yıkayıp doğrayalım.
Üzerine tatlı loru ilave edelim.
1 adet yumurtayı kıralım.
1 ölçek tuz, karabiber ,kimyon,kırmızı biberi ekleyelim ve bütün malzemeyi karıştıralım.
Yufkayı tezgaha yuvarlak olarak serelim.
Sıvı yağı kaşık ile yufkaya yeteri kadar gezdirelim ve fırça ile yayalım.
Ispanaklı malzemeyi 4 eşit parçaya bölelim ve 1 parçasını yufkanın kenarına( kol böreği yapar gibi)
koyalım.
Yufkanın iki kenarından yufkayı kıvıralım ve saralım.Biraz sıkı olmasına dikkat edelim.
Daha sonra bıçak ile bir parmak uzunluğunda dilimleyelim ve tepsiye dizelim.
Bütün yufkalara bu işlemi yaptıktan sonra en son diğer yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp 200 dercedeki fırına atalım.
Üstü ve altı nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Bu böreği dilerseniz daha çok malzemeyle yapıp buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz.



Canınızı istediğinde veya ani gelen misafirinize pişirebilirsiniz...
AFİYET OLSUN:)

1 yorum: