6 Mayıs 2012 Pazar

ENGİNAR ÇANAĞINDA BAKLA EZMESİ

MALZEMELER
4 KİŞİLİK
8 ADET ENGİNAR ÇANAĞI
1 DEMET DEREOTU
1 DEMET TAZE SOĞAN
YARIM KİLO TAZE İÇ BAKLA
1 ADET LİMON
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ÖLÇEK TUZ

YAPILIŞI
Bahar aylarının en gözde yemeği enginarın tarifini vermeden olmaz :)
Vereceğim bu tarif yine hem göze hem damağa hitap eden bir tarif olacak.
Önce bir kabın içine 1 litre kadar su koyalım içine unu koyup karıştıralım ve unun erimesini sağlayalım.
Bir limonu tamamen içine sıkalım ve limonu kabuklarıyla içine atalım.
Enginarları da içine atalım ve 15 dk. kadar bekletelim.
Bu arada dereotunu ve taze soğanları ince ince doğrayalım.Dereotundan 1-2 dal süsleme için ayıralım.
Baklaları yıkayalım ve üzerlerine bıçakla çentikler atalım.Bu işlem baklaların daha iyi pişmesini sağlayacaktır.
Zeytinyağı koyduğumuz tencerede önce soğanları kavuralım.Enginarları içinde beklettiğimiz unlu limonlu su ile birlikte tencereye boşaltalım.(limonları içinden almayı unutmayın:))Baklaları da ilave edelim.Tuzu ve şekeri de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım.
Yaklaşık 45 dk. enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.Altını kapattıktan sonra doğradığımız dereotunun yarısını yemeğin üzerine serpelim ve kapağı kapatalım.Bu şekilde 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
Bir servis tepsisine enginar çanaklarını süzerek dizelim.Delikli bir kepçe ile tencerede kalan soğanlı baklalı malzemeyi iyice süzerek başka bir kaba alalım.Blender ile bu malzemeyi ezelim.Püre haline getirelim.Kalan dereotlarını da içine atıp bir kez daha blender ile ezelim .Daha sonrada çanakların içine birer kaşık bu malzemeden koyalım.
Süsleme için ayırdığımız dereotlarından  da birer küçük dal koparıp üstlerini süsleyelim.Tenceredeki yemeğin suyunu da servis yaparken çanakların üzerine kaşıkla gezdirebilirsiniz.

tencerede birlikte pişmiş bakla ve enginar görüntüsü

blender ile ezilmiş bakla ve taze soğanlara dereotunu da ekliyoruz

enginar çanaklarının içini ezilmiş bakla ile dolduruyoruz

ve sonuç


MÜTHİŞ BİR TAT VE GÖRÜNTÜ:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder