24 Mayıs 2012 Perşembe

FIRINDA KABAK

MALZEMELER
6-7 ADET KABAK
2 ADET HAVUÇ
YARIM DEMET TAZE NANE
YARIM DEMET DEREOTU
1 DEMET MAYDANOZ
4-5 ADET TAZE SOĞAN
150 GR TATLI  LOR
1 YUMURTA
YARIM ÖLÇEK TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER,KİMYON,TOZ KIRMIZI BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI MISIR UNU
200 GR. KAŞAR PEYNİRİ

YAPILIŞI
Merhaba,
Sizlere yapması yine kolay ve lezzetli bir tarif vereceğim.
Öncelikle tüm yeşillikleri güzelce yıkayıp ince ince kıyalım.
Nanenin sadece yapraklarını ayıklayıp doğrayalım.
Havuçları ve kabakları rendeleyelim.Yeşillikleri de üzerine atalım.
Yumurtayı kıralım ve karıştıralım.
Loru da ilave edelim.Mısır ununu tuzu ve baharatları da ilave edip bir güzel karıştıralım.
Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz orta boy bir tepsiye malzemeyi boşaltabilirsiniz.
En son olarak üzerine kaşarı rendeleyelim.
200 derece fırında pişirelim.Bu tarifte beyaz un olmadığı için altının kızarmaması normal.
Fırından çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz.
kabaklar fırına girmeye hazır

ve işte sonuç:))

nefissssss...................................
AFİYET OLSUN:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder