5 Mayıs 2012 Cumartesi

AKORDEON BÖREK

MALZEMELER

4 ADET YUFKA

İÇ MALZEME İÇİN
YARIM KİLO ÇÖKELEK
1 DEMET MAYDANOZ
1 DEMET DEREOTU
4 ADET TAZE SOĞAN
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER

SIVI MALZEME İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM SU BARDAĞI SU


YAPILIŞI
Merhaba,
Görüntüsü ilginç olan bir börek tarifi vereceğim.
Önce dereotu maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyalım.Bir kabın içine dökelim.Üzerine çökelek
ve karabiberi ekleyelim ve bir güzel karıştıralım.Başka bir kapta önce yumurtayı çırpalım üzerine yoğurdu ekleyip yine güzelce çırpalım.Sıvı yağ ve suyu da ilave edip karıştıralım.
Tezgahın üzerinde yufkayı açalım.Hazırladığımız sıvı malzemeyi bir kaşık ile yufkanın üzerine serpelim.Yaklaşık olarak 4-5 yemek kaşığı yeterli olacaktır.Daha sonra hazırladığımız iç malzemeyi bir kaşıkla yufkaya yine serpelim.Yaklaşık yine 4-5 kaşık yeterli olacaktır.En son olarak parmaklarımızın ucuyla yufkanın kenarından iktirerek yarıya kadar gelelim.Diğer ucundan da aynı şekilde iktirerek yufkayı ortada birleştirelim.Gerekli resimleri altta görebilirsiniz.Yağlı kağıt yaydığımız tepsiye (tepsiyi yağlayadabilirsiniz.)yufkaları dizelim.Eğer tepsiniz büyük ise 5 ya da 6 yufkadan da yapalirsiniz.
parmak uçlarıyla iktirerek yufkayı ortaya kadar getiriyoruz


iki yandan aynı işlemi yapıyoruz

sonuçta bu görüntü oluyor

tepsiye diziyoruz




En son olarak 1 yumurtayı çırpalım üzerine 2 kaşık yoğurt ekleyelim ve karıştıralım.Böreklerin üzerine sürelim.220 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim..
Dilimleyip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder